Τραμπ: Δεσμεύεται να συνεργαστεί με Ουκρανία και Ρωσία για το τέλος του πολέμου

Τραμπ: Δεσμεύεται να συνεργαστεί με Ουκρανία και Ρωσία για το τέλος του πολέμου

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ότι σκοπεύει να συνεργαστεί τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία για να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ τους. Η δήλωσή του έγινε πριν από τη διενέργεια ενός προκαθορισμένου ραντεβού με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ επαίνεσε τον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στον Πύργο Τραμπ, ενώ υπογράμμισε επίσης τη θετική του σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τραμπ δήλωσε, «Έχω πολύ καλή σχέση με τον Ζελένσκι και με τον πρόεδρο Πούτιν. Αν κερδίσουμε, θα μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση στον πόλεμο πολύ γρήγορα», αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου. Εντούτοις, η συνάντηση αυτή έρχεται μετά από επικριτικά σχόλια του Τραμπ προς τον Ζελένσκι στην προεκλογική του εκστρατεία, αποκαλώντας τον «τον μεγαλύτερο έμπορο στην ιστορία» και αμφισβητώντας την ικανότητα του Ουκρανού προέδρου να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος συμμετείχε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή: documentonews.gr