«Υψηλός Συναγερμός στο Ισραήλ μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χεζμπολάχ»

«Υψηλός Συναγερμός στο Ισραήλ μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χεζμπολάχ»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικό πλήγμα που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, στα νότια προάστια της Βηρυτού χθες. Ο ισχυρισμός για την εξόντωσή του επιβεβαιώθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι Ισραηλινοί στρατιώτες δήλωσαν ότι “ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο”. Παράλληλα, η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την κατάσταση του Νασράλα, ο οποίος ήταν ηγέτης της για 32 χρόνια.

Ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι το Ισραήλ ελπίζει ότι ο θάνατος του Νασράλα θα οδηγήσει την Χεζμπολάχ σε μια αναθεώρηση της στρατηγικής της, αλλά προειδοποίησε ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να μειωθούν οι ικανότητές της. Ο Σοσάνι δήλωσε ότι οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ συνεχίζονται και προφανώς υποστηρίζονται από το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ απάντησε στο ισραηλινό πλήγμα στοχοθετώντας ισραηλινές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ρος Πίνα, με πυραύλους. Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ παραμένουν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, προετοιμασμένες για μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία σύμφωνα με τον Σοσάνι διαρκεί ήδη ένα χρόνο.

Η ισραηλινή κυβερνητική πλευρά επισημαίνει ότι η Χεζμπολάχ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της τα τελευταία 12 μήνες, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις παρακολουθούν προσεκτικά τις απειλές που προκύπτουν από την οργάνωση και τις συνδέσεις της με το Ιράν.

Πηγή: documentonews.gr