Δύο σεισμοί πλήττουν κεντρική Τουρκία αναστατώνοντας τους κατοίκους της Σεβάστειας

Δύο σεισμοί πλήττουν κεντρική Τουρκία αναστατώνοντας τους κατοίκους της Σεβάστειας

Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,5 και 4,1 Ρίχτερ, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική Τουρκία, με επίκεντρο την επαρχία Σεβάστεια. Η πρώτη δόνηση, που είχε μέγεθος 4,7 βαθμών, κατεγράφη στις 11:29 με επίκεντρο το κέντρο της πόλης Σεβάστειας και εστιακό βάθος 10,57 χλμ., σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας. Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 10:39, με μέγεθος 4,1 βαθμών, στο ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 22,98 χλμ.

Η πρώτη δόνηση δημιούργησε αναστάτωση στην περιοχή, καθώς έγινε αισθητή λόγω του μικρού εστιακού βάθους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να σπεύσουν να βγουν στους δρόμους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές αναφορικά με τις σεισμικές αυτές δραστηριότητες.

Η νέα σειρά σεισμών έρχεται μια ημέρα μετά την καταγραφή ενός σεισμού 5,9 βαθμών στην περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, που προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι σεισμοί αυτοί σημειώθηκαν στο βορειοδυτικό άκρο του ρήγματος Deliler.

Όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι της περιοχής έφυγαν τρομοκρατημένοι από τα κτήρια που ταράχτηκαν κατά τη διάρκεια των δονήσεων.

Πηγή: documentonews.gr