Η Χριστίνα καταγόταν από την Τύρο της Συρίας και ήταν κόρη στρατηγού. Ο ειδωλολάτρης πατέρας της δεν της συγχώρησε τη χριστιανική της πίστη. Την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια και στη συνέχεια τη φυλάκισε. Στη φυλακή την άφησαν νηστική για να πεθάνει από την πείνα.

Η Χριστίνα ήταν εξαιρετικά όμορφη και πολλοί ήθελαν να την παντρευτούν. Ο πατέρας της Χριστίνας, όμως, οραματίστηκε ότι η κόρη του έπρεπε να γίνει ειδωλολάτρισσα ιέρεια. Για το σκοπό αυτό την πήγε σε μια ιδιαίτερη κατοικία, όπου είχε δημιουργήσει πολλά είδωλα χρυσού και ασήμι, και διέταξε την κόρη του να καίει θυμίαμα μπροστά τους. Δύο υπηρέτες παρακολουθούσαν την Χριστίνα.

Σύμφωνα με τους λογαριασμούς, ένας άγγελος επισκέφθηκε τη Χριστίνα, ο οποίος την έδωσε στην αληθινή πίστη. Ο άγγελος την αποκάλεσε νύφη του Χριστού και της είπε για το μελλοντικό της μαρτύριο. Η Χριστίνα κατέστρεψε όλα τα είδωλα στο δωμάτιό της και τα έριξε έξω από το παράθυρο. Όταν ο πατέρας της την επισκέφθηκε, την ρώτησε από πού είχαν εξαφανιστεί όλα τα είδωλα. Η Χριστίνα ήταν σιωπηλή. Κατόπιν, αφού κάλεσε τους υπηρέτες, ο Ουρβάνος έμαθε την αλήθεια από αυτούς.

Ο πατέρας της θύμωσε, ενώ η μητέρα της την παρακάλεσε ν’ αλλάξει γνώμη, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ουρβανός μετά από σκληρά βασανιστήρια, την έριξε στη θάλασσα, αλλά η Αγία Χριστίνα σώθηκε εκ θαύματος. Ο πατέρας της πέθανε την ίδια νύχτα.

Τον διαδέχθηκε ο Δίων, που διέταξε να τη βασανίσουν. Η Αγία Χριστίνα επέζησε των μαρτυρίων και 3.000 άνθρωποι, βλέποντας το θαύμα, έγιναν χριστιανοί. Η Αγία Χριστίνα αποκεφαλίστηκε, αφού της έκοψαν τη γλώσσα και το στήθος.

Το λείψανό της φυλάσσεται στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Αμπέλου.

Πηγή: pierianews.gr