Χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα, ψήφισαν και εξέλεξαν  τους συνέδρους τους, για το 3ο Συνέδριο του κόμματος. Το ίδιο έγινε και στην Πιερία από εκατοντάδες μέλη της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον νομό και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος σ. Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξούμε να είναι ένα Συνέδριο τομής, ένα Συνέδριο που θα θέσει τις βάσεις ώστε να κάνουμε μια Νέα Αρχή με την Κοινωνία στην Πρώτη Γραμμή.

Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία. Για τη μεγάλη ανατροπή, τη μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία σε μια περίοδο που, δυστυχώς, εκ νέου χειμάζεται.

Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις.

Για δύο και πλέον μήνες στα πλαίσια της προσυνεδριακής περιόδου και του προσυνεδριακού διαλόγου παρουσιάστηκαν τα συνεδριακά κείμενα στα μέλη του κόμματος και στην κοινωνία της Πιερίας και ακολούθησε πλούσιος διάλογος, έγιναν πολλές συζητήσεις, εκφράστηκαν πολλές γνώμες και απόψεις, κατατέθηκαν πολλές προτάσεις. Δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Το μήνυμα του συνεδρίου πέρασε στην κοινωνία της Πιερίας με θεματικές περιοδείες κεντρικών στελεχών, για τον τουρισμό, για την οικονομία, για την τοπική αυτοδιοίκηση, για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, για την ενεργειακή κρίση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την ακρίβεια, για την Ειρήνη και τα κινήματα, με πολλές συνεντεύξεις, πλούσιο ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις των τοπικών ΜΜΕ με ανοιχτές συζητήσεις και αναδείχθηκε ο κομβικός χαρακτήρας του συνεδρίου.

Τις δύο τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος στην Πιερία για την ανάδειξη των 50 αντιπροσώπων για το συνέδριο και την Πέμπτη 07 Απριλίου με την περιοδεία  του   σ. Αραχωβίτη στην Πιερία, πρώην υπουργός και επικεφαλής του τομέα αγροτικής πολιτικής της ΚΕ,   ολοκληρώνεται η προσυνεδριακή περίοδος στο νομό μας.

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του 3ου Συνεδρίου που συνιστά νέα αρχή και καλούμε όλες και όλους, αριστερούς, δημοκράτες και προοδευτικούς, γυναίκες και άνδρες, νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, όλες και όλους τους πολίτες του νομού μας, να συστρατευθούν με τον   ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην προσπάθεια να δώσουμε συλλογικά όλες και όλοι μαζί τις δέουσες λύσεις στα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα του περιοχής, της χώρας και της εποχής.

Πηγή: pierianews.gr