Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων η 4 Απριλίου . Μια μέρα που βρίσκει τα αδέσποτα ανά τον κόσμο μόνα στους δρόμους να ζουν με ένα δικό τους τρόπο τη δίνη του κορονοϊού.

Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων για τρεις λόγους:

  • Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
  • Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).
  • Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.
  • Το πρόβλημα των αδέσποτων μας αφορά όλους. Πολλά ζώα εγκαταλείφθηκαν στο δρόμο λόγω της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους ενώ η ιδέα του να τη γειτονιά μας από τα αδέσποτα είναι ένα θέμα που πρέπει να μας προβληματίζει έντονα.

Η μέρα αυτή ας είναι η αφορμή για ευαισθητοποίηση όλων ώστε με τη σωστή ενημέρωση, την παιδεία, τις στειρώσεις, την υιοθεσία και τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες συμβάλλουμε σημαντικά στη λύση του προβλήματος και στη προαγωγή της φιλοζωίας.

Σύμφωνα με έρευνες η προσφορά των κατοικίδιων τόσο στην ψυχική  όσο και στη σωματική μας υγεία είναι μεγάλη. Τα ζώα δεν μας ζητάνε κάτι δύσκολο. Λίγο νερό, λίγο φαγητό, μα πάνω απ΄όλα λίγο ενδιαφέρον, ένα χάδι, λίγη αγάπη.

Πηγή: pierianews.gr