“Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη” ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΚΛ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, που πραγματοποιήθηκε στη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

“Αυτό που θα μετρήσει καταλυτικά στη διαδικασία αναστροφής της ύφεσης σε ανάπτυξη, θα είναι ο παράγοντας του χρόνου. Η επίσπευση, δηλαδή, της εκταμίευσης, ώστε τα χρήματα άμεσα να διατεθούν στην πραγματική οικονομία, αναχαιτίζοντας κύματα λουκέτων σε επιχειρήσεις και νέων ανέργων”, είπε η κ. Ασημακοπούλου. Προέτρεψε δε, τα κράτη μέλη, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας, “που έχει ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικό της Εθνικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές”. Όπως τόνισε, “δεν συμφέρει κανένα κράτος μέλος να καθυστερεί”.

Επιπλέον, η κ. Ασημακοπούλου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “να μην αγκυλωθεί σε δυσθεώρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια”, καθώς, για να αναστραφεί το κακό κλίμα, “θα πρέπει να δοθεί, έγκαιρα, μια γενναία οικονομική ενίσχυση”.

“Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής”, σημείωσε και, εξηγώντας, προσέθεσε: “Εξερχόμαστε σταδιακά από την πανδημική κρίση, αλλά ρισκάρουμε να εισέλθουμε σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, την επόμενη κιόλας ημέρα, αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά και κυρίως, με ταχύτητα. Η ταχύτητα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το κλειδί, για να πετύχει τους στόχους για τους οποίους σχεδιάστηκε”.

Πηγή: pierianews.gr