Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, μετά από ενημέρωση που έγινε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου το βράδυ της Κυριακής, κλιμάκιο γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μετέβη στη Δ.Κ. Αιγινίου για να πραγματοποιήσει αυτοψία στις καλλιέργειες ρυζιού, οι οποίες υπέστησαν ζημιές μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Το κλιμάκιο των γεωπόνων της Π.Ε. Πιερίας, παρουσία τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων διαπίστωσε, πως στην Δ.Κ. Αιγινίου και συγκεκριμένα πλησίον του ποταμού Αλιάκμονα, πράγματι υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες ρυζιών, των οποίων η απώλεια παραγωγής οφείλεται στο τίναγμα του καρπού στο έδαφος εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης, σε συνδυασμό με ανεμοθύελλα, που σε ορισμένα χωράφια ήταν ολοκληρωτική. Οι γεωπόνοι διαπίστωσαν πως οι εν λόγω ζημιές αφορούν 7.000 στρέμματα καλλιεργειών ρυζιού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου προέβη άμεσα σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επιληφθούν επί του θέματος, για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων με σκοπό την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Πηγή: pierianews.gr