Πράσινο φως για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για ξυλοδαρμό και κακοποίηση στελέχους του Ευρωκοινοβουλίου, άναψε η αρμόδια επιτροπή του θεσμού το μεσημέρι της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, 19 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας, ενώ κανείς δεν ψήφισε κατά.

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στη συνεδρίαση δεν παρουσιάστηκε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Ολομέλεια θα διεξάγει την τελική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών στο τέλος του Μαρτίου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής μέσω των δικηγόρων του αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει τη χρονικότητα της αποκάλυψης των καταγγελιών. Μάλιστα, με τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έχει ζητήσει να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του.

Πηγή: pierianews.gr