Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα Κυριακή, με τους βοριάδες να ενισχύονται και τη θερμοκρασία να πέφτει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού, περιμένουμε μεταβολή του καιρού από το πρωί της Κυριακής, με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια ψηλά στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Θα ξεκινήσει η κακοκαιρία από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα προχωρήσει στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, αργότερα ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, και αργότερα, προς το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη.

Οι βοριάδες θα φθάσουν τα 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο, τα 7-8 στο Αιγαίο ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει κάθετη πτώση. Από τους 24 που έφτασε η μέγιστη το Σάββατο στην Ημαθία και το Κιλκίς θα πέσει 10 βαθμούς, δηλαδή θα φτάσει στους 14. Στην Αττική από τους 20-21 στους 17, ενώ στα νησιά θα παραμείνουν οι 18-20 γιατί ακόμη η ψυχρή μάζα δεν θα έχει κατέβει ως εκεί.

Ο καιρός θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη με υποχώρηση της θερμοκρασίας, στους 13-14 οι μέγιστες θερμοκρασίες ενώ από Τετάρτη και μετά θα εξομαλυνθούν τα πράγματα και θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος.

Πηγή: pierianews.gr