Η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα στη Real Group.

Σε κείμενό της που ανάρτησε στην ιστοσελίδα Indymedia, η οργάνωση συνδέει την επίθεση με την απεργία πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη αλλά και τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου.

«Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στις 13 Ιουλίου, ενώ από τα πρώτα λεπτά έγινε σαφές ότι προκλήθηκε από εμπρησμό καθώς στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν διάσπαρτα γκαζάκια.

Στο κείμενό της η οργάνωση αναφέρεται επίσης στον τραυματισμό της ηχολήπτριας, όπου προσπαθούν να αποποιηθούν την ευθύνη και αναφέρουν:

«Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή», και συνεχίζει:

«Για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση».

Πηγή: pierianews.gr