Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Εύα Καϊλή θα βρίσκεται με «βραχιολάκι» στο σπίτι της. Κατά πάσα πιθανότητα οι όροι αποφυλάκισής της θα ορίζουν ότι θα επικοινωνεί με μία τηλεφωνική γραμμή σταθερού τηλεφώνου το οποίο θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ενώ δεν θα της επιτραπεί η κατοχή διαβατηρίου.

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να αποφυλακιστεί αύριο ή την Παρασκευή γιατί τα «βραχιολάκια» είναι σε έλλειψη στο Βέλγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποφυλάκιση της δεν έγινε νωρίτερα, γιατί δεν ομολόγησε όπως οι άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ σε ότι αφορά τις καταθέσεις του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζόρτζι, δεν φαίνεται πως επηρέασαν την απόφαση για την αποφυλάκισή της.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Καϊλή, δεν θα μείνει με τον άντρα της στο ίδιο σπίτι, γεγονός που ήταν και δική της επιθυμία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση και του τελευταίου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο διαφθροράς Qatar gate, Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

«Σήμερα είναι μία πολύ ευχάριστη ημέρα όχι μόνο για τη κα. Καιλή αλλά και για εμένα γιατί πέρα από δικηγόρος της είμαι και φίλος της. Βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς σαν έχει ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά της και να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους. Δεν είναι ημέρα που πανηγυρίζουμε γιατί ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος», δήλωσε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε ο συνήγορός της Σβεν Μαρί στο Euronews.

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Ο Σβεν Μαρί έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση εναντίον της Εύας Καϊλή και επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα ως «τρόπαιο».

Η Εύα Καϊλή, μετά και την απόφαση για την απελευθέρωση με ηλεκτρονική παρακολούθηση του Ταραμπέλα, ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χθες, μόλις ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η απελευθέρωση με βραχιολάκι του Μάρκ Ταραμπέλα ίσως να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Όπως επίσης υπογράμμιζε χθες ο έτερος συνήγορός της Σβεν Μαρί την Πέμπτη θα ζητήσει μαζί με τον Έλληνα συνάδελφό του, Μιχ. Δημητρακόπουλο την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι εκτός φυλακής και υπό περιορισμό στο σπίτι του βρίσκεται επίσης ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης Qatar GateΑντόνιο Παντσέρι, αλλά και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή τους με όρους, αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

«Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία»

Η Ευα Καϊλή μιλώντας στον ANT1 δήλωσε ξεκάθαρα αδικημένη, ενώ ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζει ότι στην ακρόαση της Πέμπτη θα καταθέσουν νεότερα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά της.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», τόνισε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ. Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της», αναφέρει ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, ο γνωστός δικηγόρος τονίζει πως η ίδια «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητά της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα.

Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει, αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή».

Πηγή: pierianews.gr