Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τυχόν μεγάλο κύκλωμα έκδοσης “μαϊμού” βεβαιώσεων εμβολιασμού μετά την υπόθεση με τα 47 πλαστά πιστοποιητικά που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μία νοσηλεύτρια ως συνεργό, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών. 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί, ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000. Τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα, φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή καταγωγής της υπαλλήλου. Έτσι έρευνες εστιάζονται στη συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας που είναι και η πόλη καταγωγής της υπαλλήλου με τις αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να έχει δώσει σε συντοπίτες της και άλλα πιστοποιητικά εμβολιασμού.   

Τώρα σε ό,τι αφορά στους 47 εμβολιασθέντες, ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τον Αύγουστο και φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών να είναι πολύ μεγαλύτερος. Έτσι “ανοίγουν” την έρευνα και εξετάζουν τι συνέβαινε και πριν τον Αύγουστο.    

Ταυτόχρονα τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να ασκηθούν από τις εισαγγελικές αρχές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κοροναϊού τόσο στη διοικητική υπάλληλο και την νοσηλεύτρια όσο και στους κατόχους των “μαϊμού” πιστοποιητικών.

Μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στις αρχές να ζητήσουν να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και να μπορέσουν να διαπιστώσουν αν κάποιοι από τους 47 εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα στη διοικητική υπάλληλο ή τη νοσηλεύτρια.

Ταυτόχρονα θα μπορέσουν να εξετάσουν τις συναλλαγές της υπαλλήλου και της νοσηλεύτριας και θα έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν αν υπάρχει κάποιο ευρύτερο κύκλωμα. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.  

Άφαντη η υπάλληλος, τι την “πρόδωσε”

Από την άλλη, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις έρευνες, κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν.

Καρδίτσα: Ποιο ήταν το στοιχείο που πρόδωσε την υπάλληλο;

Ήταν δύο εμβόλια που περίσσεψαν το περασμένο Σάββατο και ενώ η διαδικασία είχε κλείσει με συγκεκριμένο αριθμό εμβολιασμών. Ήταν το στοιχείο που φαίνεται να πρόδωσε τη φερόμενη ως δράστιδα.

Έφτασαν δε στις βεβαιώσεις που φέρονταν να έχουν κάνει οι εμβολιασθέντες και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σφραγίδα, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία ειδοποιήθηκε η διοίκηση του κέντρου υγείας και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και έχουμε την ΕΔΕ. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία.

Θα κάνει και μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας. 

Πηγή: pierianews.gr