Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν ένα άγνωστο, περιστρεφόμενο αντικείμενο στον Γαλαξία μας που, όπως λένε, «δε μοιάζει με τίποτα άλλο» στις παρατηρήσεις τους.

Το αντικείμενο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από φοιτητή, καταγράφηκε σε τεράστια έκρηξη ενέργειας στην περιοχή των ραδιοκυμάτων για ένα ολόκληρο λεπτό και κάθε 18 λεπτά.

Όπως λένε οι επιστήμονες, αντικείμενα που απελευθερώνουν ενέργεια στο διάστημα, καταγράφονται συχνά. Όμως, αντικείμενο που απλώς ενεργοποιείται για ένα λεπτό, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο.

«Εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν στη διάρκεια μερικών ωρών κατά τις παρατηρήσεις μας. Αυτό ήταν εντελώς αναπάντεχο. Ήταν κάπως αλλόκοτο για έναν αστρονόμο γιατί δεν υπάρχει τίποτα γνωστό στον ουρανό που κάνει κάτι ανάλογο» ανέφερε η δρ Νατάσα Χάρλεϊ-Γουόκερ από το Διεθνές Κέντρο Έρευνας Ραδιοαστρονομίας (ICRAR) του πανεπιστημίου Κέρτιν.

Η ομάδα αστρονόμων εργάζεται για την κατανόηση του φαινομένου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ICRAR, η ομάδα διαπίστωσε πως επρόκειτο για αντικείμενο περίπου 4.000 έτη φωτός από τη Γη, εξαιρετικά φωτεινό και με υπερβολικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

Παρότι η ανακάλυψη εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο, οι θεωρίες κάνουν λόγο για πιθανό αστέρα νετρονίων ή λευκό νάνο – δύο από τους όρους που χρησιμοποιούνται για τα υπολείμματα ενός «νεκρού» άστρου.

«Περαιτέρω ανίχνευση θα επιτρέψει στους αστρονόμους να καταλάβουν αν αυτό ήταν ένα σπάνιο, αλλά άπαξ επεισόδιο ή ένα φαινόμενο που δεν είχαμε παρατηρήσει πριν. Ανυπομονώ να κατανοήσω αυτό το αντικείμενο και έπειτα να επεκτείνουμε την έρευνα για να βρούμε περισσότερα» σημειώνει η Χάρλεϊ-Γουόκερ.

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: pierianews.gr