Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος κατηγορείται και για τη δολοφονία του σκυλιού της Καρολάιν, Ρόξι.

Για τη δολοφονία του σκυλιού αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Την Τετάρτη 11 Μαϊου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και αναμένεται να είναι και η ημέρα που θα απολογηθεί ο Μπάμπης.

Έπαρση, κτητικότητα, έλλειψη ενσυναίσθησης, αναζήτηση θαυμασμού. Άτομο με διαταραχή προσωπικότητας, με πολλά χαρακτηριστικά ψυχοπαθητικής ή αντικοινωνικής διαταραχής.

Έτσι σκιαγράφησε το ψυχολογικό προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η γιατρός ψυχίατρος, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Άλκηστις Ηγουμενάκη, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Η επιστήμονας, η οποία προτάθηκε από την πολιτική αγωγή, είπε πως κατέληξε στα συμπεράσματά της μελετώντας το σύνολο της δικογραφίας.

«Η διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μια ομάδα διαταραχών όπου τα άτομα έχουν συνείδηση τι κάνουν, συναίσθηση του αποτελέσματος των πράξεων τους. Υπάρχει έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή, δηλαδή προκύπτει ένα αίσθημα μεγαλείου από τον έλεγχο της σχέσης και έλλειψη ενσυναίσθησης. Το βλέπουμε όταν δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει τον σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Καρολάιν, πώς την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν την βάζουμε να πληρώνει φέρετρα. Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία, 9 μηνών για τέσσερις ώρες σε μια κηδεία που απ’ότι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Ή ακόμη το πώς αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν».

Γλυκά Νερά Καρολάιν Μικρή Λυδία

  • Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματα του;
  • Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται….Βλέπω την τάση να χρησιμοποιεί το παιδί. Είναι κακοποίηση να το βάζει πάνω στην άψυχη μητέρα και να κάθεται τέσσερις ώρες στην κηδεία της. Το παιδί αντιλαμβάνεται κάτι. Η σκέψη είναι: «Δεν με ενδιαφέρει αν πονάει. Δεν με ενδιαφέρει αν το παιδί καίγεται από τον ήλιο, είναι η προέκταση μου, είναι δικό μου, μου, μου. Δεν με ενδιαφέρει».

Τέλος, χαρακτήρισε τον χαμό της Καρολάιν «θάνατο διαρκείας» αναφερόμενο στον τρόπο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετώπισε τον επερχόμενο θάνατο. «Δεν ήταν ένα πιστόλι. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά ούτε για τη γυναίκα του, ούτε για το παιδί του, ούτε για το σκύλο» σχολίασε.

Γλυκά Νερά Καρολάιν

Αναφορικά με την Καρολάιν, η Άλκηστις Ηγουμενάκη αναφέρθηκε στην κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας, Ελένης Μυλωνοπούλου. «Άκουσα αυτά που ανέφερε και η κ. Μυλωνοπούλου. Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα. Βλέπω στοιχεία κατάθλιψης στην Καρολάιν, είναι συχνό φαινόμενο σε νέες μητέρες που δεν έχουν υποστήριξη. Διακρίνεται μια κοπέλα που ερωτεύτηκε όπως μια έφηβη και στη συνέχεια άρχισε να ανεξαρτητοποιείται. Μια νέα κοπέλα στα 20 θέλει να σπουδάσει, να βγει έξω και συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένη» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει διάγνωση επί του ζητήματος.

  • Πρόεδρος: Για την προσωπικότητα της τι μπορείτε να πείτε;
  • Μάρτυρας: Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση αλλά είχε αδυναμία στο να αντιμετωπίσει την κρίση. Αν μπορούσε να μιλήσει με κάποιους ανθρώπους, στη μητέρα της, στους φίλους της, ίσως να είχε προστατευθεί, να βοηθηθεί. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα.
  • Πρόεδρος: Γιατί δεν τα έλεγε πουθενά πιστεύετε ;
  • Μάρτυρας: Θεωρώ ότι οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τη σχέση. Απλά την επέτρεπαν. Γι’ αυτό και είχε δισταγμό…
  • Πρόεδρος: Αυτό που το ξέρετε;
  • Μάρτυρας: Μου το είπε η μητέρα της Καρολάιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία. Δεν το ήθελαν ακόμα, δεν είχαν κάτι κατά του κατηγορουμένου. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Καρολάιν δεν ήθελε να μιλήσει.

Να μην γίνει δεκτή η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου ζήτησε η πλευρά του Αναγνωστόπουλου

Στην υποβολή ένστασης για να μη γίνει δεκτή η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου προχώρησε η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

«Δεν έχει την ιδιότητα της ψυχολόγου και της κλινικής συμβούλου. Έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και δεν είναι σε θέση να εκφέρει άποψη για τις σχέσεις του ζευγαριού» ανέφερε ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Πηγή: pierianews.gr