Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιήθηκαν χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, για την τήρηση των μέτρων. Σε πολλές περιπτώσεις η μουσική δεν σταμάτησε και οι πελάτες δεν έφυγαν στις 2, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα κλαμπ στο Μπουρνάζι όπου 400 άτομα διασκέδαζαν με τη μουσική στη διαπασών.

Σύμφωνα με το Mega, έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας στο Μπουρνάζι, διαπιστώθηκε ότι νυχτερινό μαγαζί λειτουργούσε κανονικά με μουσική πέρα του προβλεπόμενου ωραρίου. Η ώρα ήταν 2:30 τα ξημερώματα, η μουσική έπαιζε στο τέρμα και ο κόσμος έμπαινε κανονικά για να διασκεδάσει…

Στο σημείο έφτασαν πάνω από 10 περιπολικά και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο μαγαζί, οι υπεύθυνοι έκλεισαν τις πόρτες. Έπειτα από τουλάχιστον μισή ώρα διαπραγματεύσεων, τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν.

Στο μαγαζί υπήρχαν τουλάχιστον 400 άτομα  ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να κόψουν μόνο 50 πρόστιμα, καθώς κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει ακόμα και… διμοιρία ΜΑΤ!

Στο μαγαζί επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και λουκέτο δεκαπέντε ημερών, ενώ συνελήφθη και ο υπεύθυνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κλαμπ στο Μπουρνάζι δεν είναι η πρώτη φόρα που επιχειρεί να παρακάμψει τα μέτρα για τον κοροναϊό καθώς έχει λειτουργήσει παράνομα και σε άλλα lockdown.

Ανάλογη περίπτωση και σε καφέ μπαρ στην Κυψέλη.

Έφοδος της Αστυνομίας σε καφέ-μπαρ στην Κυψέλη – Γλέντι με δυνατή μουσική και όρθιους θαμώνες

Σε έφοδο που έκανε η Αστυνομία τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς διαπιστώθηκε πως το κατάστημα που βρίσκεται στη Φωκίωνος Νέγρη όχι μόνο δεν είχε κλείσει στις 2:00, όπως προβλεπόταν από τα νέα μέτρα, αλλά ήταν γεμάτο με θαμώνες που διασκέδαζαν όρθιοι με δυνατή μουσική.

Και όλα αυτά ενώ τα κρούσματα στη χώρα σπάνε το ένα “μαύρο” ρεκόρ μετά το άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο καφέ-μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, μη τήρηση απαγόρευσης μουσικής καθώς και για 100 όρθιους πελάτες.

Πηγή: pierianews.gr