Ο ζωολογικός κήπος στο Μπρίστολ κλείνει τις πύλες του ύστερα από 186 χρόνια λειτουργίας, καθώς οι φιλοξενούμενοί του ετοιμάζονται να μετακομίσουν σε νέο χώρο.

Ο ζωολογικός κήπος άνοιξε στο προάστιο Κλίφτον της πόλης της Αγγλίας το 1836 και είναι ο πέμπτος παλαιότερος στον κόσμο. Πολλά από τα κτίριά του είναι της βικτωριανής εποχής, όπως η είσοδός του, ο παλιός οίκος της καμηλοπάρδαλης και ο ναός των πιθήκων.

Η Ζωολογική Εταιρεία του Μπρίστολ, η οποία διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο αποφάσισε να τον κλείσει μετά από οικονομικές πιέσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία της Covid-19. Τώρα διοχετεύει τους πόρους της στις εγκαταστάσεις της στο νότιο τμήμα της κομητείας Γκλόστερσαϊρ, όπως αναφέρει το BristolLive.

Οι χώροι εκεί δεν ήταν ανοιχτοί για επισκέψεις και χρησιμοποιούνταν μόνο για αναπαραγωγή και καραντίνα των ζώων. Αν και οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επισημαίνουν ότι η αιχμαλωσία ζώων σε ζωολογικούς κήπους είναι βασανιστήριο, το κλείσιμο του ιστορικού ζωολογικού κήπου στο Μπρίστολ, τις πύλες του οποίου έχουν περάσει 90 εκατομμύρια επισκέπτες, έχει στενοχωρήσει πολλούς πολίτες.

Ορισμένα από τα πιο σπάνια ζώα του ζωολογικού κήπου, τα οποία χρειάζονται δράσεις προστασίας, ερπετά, αμφίβια, πουλιά και γορίλες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα The Wild Place Project στο Γκλόστερσαϊρ, της Ζωολογικής Εταιρείας του Μπρίστολ.

Νέος ζωολογικός κήπος στο Μπρίστολ πρόκειται να λειτουργήσει το 2024 και το The Wild Place Project θα είναι ανοιχτό για επισκέψεις όσο χτίζεται….

Πηγή: pierianews.gr