Άνοιξαν το πρωί στις 07:00 οι κάλπες για την ψηφοφορία από την οποία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561.033 ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων 240 εγκλωβισμένοι και 730 Τουρκοκύπριοι. Οι 301 φυλακισμένοι ψηφίζουν σε ειδική κάλπη, εντός των φυλακών.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας, 12:00-13:00. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00.

Λίγο μετά τις 22:00, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, που αναδείχθηκαν ως οι βασικοί από τον α’ γύρο της περασμένης Κυριακής, ολοκλήρωσαν την προεκλογική εκστρατεία τους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (10/2).

Προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το τελευταίο διακαναλικό debate μεταξύ των κ.κ. Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη, το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sigma, Ant1, Omega, Alpha και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Omega, ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν έντονη.

Σε γραπτή παρέμβασή του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως η ενότητα, συνοχή και αξιοπιστία της παράταξης είναι το ύψιστο καθήκον όλων μας προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας σε πορεία σταθερότητας, ανάπτυξης και προοπτικής.

Τα μηνύματα των δύο υποψηφίων

«Την Κυριακή, ας γίνει ο κάθε πολίτης η δύναμη ανανέωσης και προοπτικής για την Κύπρο. Την Κυριακή θα κερδίσουμε τις εκλογές, γιατί υπεράνω όλων είναι η πατρίδα μας, η Κύπρος μας», δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτής της Κυριακής θα κρίνει το αύριο της Κύπρου και των ανθρώπων της. Θα κρίνει ποια πορεία θα ακολουθήσει η Κύπρος. Θα κρίνει αν θα μείνουμε στάσιμοι ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά», αναφέρει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πηγή: pierianews.gr