Το περιστατικό συνέβη στα διόδια Μαλγάρων

Για υπερβολική αυστηρότητα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης σε βάρος ενός γιατρού – μέλους τους, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στα Διόδια Μαλγάρων, όταν ο παθολόγος Αθηνόδωρος Παυλίδης κατά την μετάβασή του από την Θεσσαλονίκη όπου διαμένει, στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου εργάζεται, σε έλεγχο που δέχθηκε από τους Αστυνομικούς, του επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο γιατρός επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για τα αστυνομικά όργανα, καταγγέλλοντας παράλληλα την υπερβολική αυστηρότητα που έδειξαν σε έναν γιατρό της «πρώτης γραμμής» εν καιρώ πανδημίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του, ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις.

Καλή χρονιά με υγεία!»

veriotis.gr

Πηγή: pierianews.gr