Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας – «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση.»​

Νωρίτερα ο Ευρωβουλευτής είχε υποβάλει την παραίτησή του αναφέροντας:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»

Να σημειωθεί ότι έχει σταλεί σε Επιτροπή της Ευρωβουλής αίτημα άρσης της ασυλίας του για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία συνέβη πριν από τρία χρόνια. Πηγές της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πάντως στο CNN Greece πως δεν έχει αρθεί η ασυλία του. «Εν μέσω ιδίως προεκλογικής περιόδου δεν θα μπορούσαμε να κινηθούμε διαφορετικά», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία αναφέρεται:

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Πηγή: pierianews.gr