Αλλαγή στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.A.

Αρχηγός επελέγη ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ενώ ο μέχρι πρότινος αρχηγός Μιχαήλ Καραμαλάκης αποστρατεύεται με τον τίτλο του επίτιμου υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον βαθμό του στρατηγού.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το έτος 1962.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το έτος 1981.

Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το 1982 κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1990.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το 2002.

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του ταξιάρχου, τοποθετήθηκε ως διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016 τοποθετήθηκε ως γενικός διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Στις 23 Ιουλίου 2019 προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Πηγή: pierianews.gr