Η Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αγωνίστηκε με πάθος για το όραμα της να ενώσει και να μεγαλώσει ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, προς όφελος των πολιτών και της χώρας. Με υπομονή και επιμονή με συμμετοχικές διαδικασίες κατάφερε να ανανεώσει την παράταξη και να διπλασιάσει τα ποσοστά της σε σχέση με την αφετηρία της ανόδου της στην ηγεσία. Και τα κατάφερε.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκα δίπλα της και πρωτοστάτισα το 2017 στην θριαμβευτική επανεκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος.

Μαζί με άλλους συντρόφους πιστέψαμε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πίστευε ακράδαντα ότι οι πολιτικές θέσεις της παράταξης πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας με το σύνολο των στελεχών και μελών της παράταξης.

Εξάλλου πίστευε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ξανά ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες, θα υποστηρίζει τους αδύναμους και θα ενώνει τους Έλληνες.

Το 2019 καταφέραμε με μπροστάρη τη Φώφη Γεννηματά να διπλασιάσουμε τη δύναμη του Κινήματος τόσο πανελλαδικά όσο και στη Πιερία. Και συνεχίζαμε μέχρι τη στιγμή που ήρθε το άσχημο μαντάτο. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα που λάτρευε τη ζωή και δεν παραιτήθηκε ποτέ από αυτή, ακόμη και όταν γνώριζε ότι βρίσκεται στο τέλος της. Αντιμετώπιζε όλες τις δυσκολίες πάντα με ένα ζεστό πλατύ χαμόγελο. Ήταν μαχήτρια με δύναμη, ψυχή και αξιοπρέπεια.

Σήμερα ένα χρόνο μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθός της, την πολιτική προσφορά της στην Πατρίδα, στο Κίνημα, στον άνθρωπο. Το δημοκρατικό της ήθος, η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητά της θα μας συντροφεύουν για πάντα.

 

Κιτιξής Κωνσταντίνος

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Πηγή: pierianews.gr