Επεισόδιο με τουρκικούς πυροβολισμός εναντίον περίπολου της Frontex στην οποία συμμετέχουν και Γερμανοί αστυνομικοί έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Έβρο.

Την είδηση μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα, περιπολούσε μεικτή περίπολος της Frontex και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού στο Βερολίνο, φαίνεται να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια περιστατικά, ενώ υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό και πηγή της Κομισιόν σημειώνοντας ότι “πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά”.

Ο ρεπόρτερ πρόσθεσε ότι τα γεγονότα επιβεβαίωσαν και συνοριοφύλακες στον Έβρο, λέγοντας ότι υπάρχουν απόπειρες από την τουρκική πλευρά να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα και ότι οι δυνάμεις της Frontex δίνουν έναν πραγματικό αγώνα. “Όταν πλησιάζουν οι δικές μας οι περίπολοι προς την τουρκική πλευρά πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα”, σημειώνουν.

Πηγή: TheTOC.gr

Πηγή: pierianews.gr