Την έντονη ενόχλησή του άφησε να διαφανεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των ΗΠΑ αλλά και της Ελλάδας με «φόντο» τα F-16 αλλά και το «στρατόπεδο τρομοκρατών του Λαυρίου».

«Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες (σ.σ. οι διαδικασίες) για τα F-16.

Επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προστατεύουν τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων ανώτατα στελέχη της FETO.

Υποστήριξε δε, ότι η Αθήνα είναι «σοβαρά θορυβημένη» από την τελευταία συνάντηση άμυνας ΗΠΑ – Τουρκίας, που διενεργήθηκε σε υψηλό επίπεδο.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την επιστροφή του Τούρκου προέδρου από το Ουζμπεκιστάν το πρωί του Σαββάτου (12/11), σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Σε ακόμη μια επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «προφυλάσσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν».

Παράλληλα, επανέλαβε τα περί τρομοκρατικών κουρδικών οργανώσεων στην Ελλάδα, κάνοντας για ακόμη μια φορά αναφορά στο «στρατόπεδο του Λαυρίου».

Εξέφρασε, επίσης, ενόχληση για τη συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας και το λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί η αμερικανική παρουσία στην περιοχή.

Πηγή: pierianews.gr