Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών OPTIMIST U13, για ηλικίες από 7 έως 12 ετών, φιλοξενεί η Παραλία Κατερίνης στις 16-20 Απριλίου, με διοργανωτές την  Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης (Ν.Ο.ΚΑΤ.) και τον Δήμο Κατερίνης καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, οι χρυσές ακτές της Παραλίας Κατερίνης θα υποδεχθούν πάνω από 600 αθλήτριες και αθλητές, προπονητές, συνοδούς και γονείς από όλη την Ελλάδα, ενώ το πρωτάθλημα και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το SeaWay Festival, αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου.

«Αποτελεί τιμή και διάκριση για τον ΝΟΚΑΤ αλλά και για την Πιερία η ανάθεση της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OPTIMIST U13. Πρόκειται για το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων το οποίο αναβαθμίστηκε σε πρωτάθλημα και πλέον  διεξάγεται κάθε χρόνο. Ο ΝΟΚΑΤ διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να διεκπεραιώσει ακόμα και την πιο απαιτητική  διοργάνωση. Μαζί με τους συνεργάτες μας εργαζόμαστε πυρετωδώς ώστε να προσφέρουμε σε αθλητές, προπονητές, συνοδούς και θεατές την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Παράλληλα, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΝΟΚΑΤ διοργανώνεται το SeaWay Festival που έρχεται να συμπληρώσει και να αναδείξει αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε την Μητρόπολη Κίτρους, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που γίνονται αποδέκτες της χορηγικής μας πρότασης», δήλωσε ο Κώστας Καρυώτης, Πρόεδρος του ΝΟΚΑΤ.

Το SeaWay Festival

Σε εγκαταστάσεις πλησίον του Ναυτικού Ομίλου, διοργανώνεται για πρώτη φορά το SeaWay Festival το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες χορηγών που σχετίζονται με το άθλημα και τη θάλασσα. Επίσης, θα υπάρχει ειδικός χώρος φαγητού – ποτού (food festival) και υπαίθριες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (κυνήγι θησαυρού, ιππασία, παιχνίδια στην άμμο, κλπ). Σύντομα, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν το πλήρες πρόγραμμα και τα εκθέματα του πρώτου Sea Way Festival.

Λίγα λόγια για τον Ν.Ο.ΚΑΤ.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης εδώ και έξι δεκαετίες είναι το μοναδικό Ναυταθλητικό  ενεργό Σωματείο του Νομού Πιερίας. Από τις τάξεις του Ομίλου έχουν αναδειχθεί κάποιοι από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές Ιστιοπλοΐας και Κωπηλασίας, όπως η Κατερίνα Νικολαΐδου, 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και με 8 παγκόσμια χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε αντίστοιχους αγώνες στην κατοχή της, ο ολυμπιονίκης Κώστας Καρυώτης και οι τέταρτοι στην Ολυμπιάδα νέων Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη. Στα χρόνια λειτουργίας του, πολλές φορές συνέβαλε και συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να εξυψώσει το επίπεδο θαλάσσιας ασφάλειας στους αθλητές και τα μέλη του, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης όλων: από τον δάσκαλο, τον γυμναστή του σχολείου, τον καθηγητή, τον προπονητή, μέχρι και τον τελευταίο αθλητή του. Πολλές φορές οργάνωσε καθαρισμούς ακτών, επιμορφωτικά σεμινάρια θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα «δρόμος του δελφινιού» συνεργαζόμενος με το Λιμεναρχείο Κατερίνης.

Πηγή: pierianews.gr