Τα καταστήματα εστίασης και οι χώροι ψυχαγωγίας καλούνται να προμηθευτούν τα νέα σήματα.

Με τρία διαφορετικά σήματα θα μπορούν να εφοδιάζονται οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να γνωρίζουν οι πελάτες εάν ο χώρος είναι μεικτός, covid free και αν έχει εμβολιαστεί πλήρως το προσωπικό.

Με φόντο τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και του κινδύνου διασποράς από τη μετάλλαξη Δέλτα, οι επιχειρήσεις καλούνται να προμηθευτούν τα παρακάτω σήματα:

Χώρος covid free

Το σήμα αυτό υποδεικνύει ότι οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης.

Μεικτός χώρος

Το σήμα υποδεικνύει ότι οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ covid (72 ωρών για pcr τεστ – 48 ωρών για rapid).

Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό

Το σήμα υποδεικνύει ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Τα νέα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης

– Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.

– Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς στο 85% της χωρητικότητάς τους.

– Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση.

– Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης.

– Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.

Πηγή: pierianews.gr