Τραγική εξέλιξη υπήρξε στο θρίλερ με τους αγνοούμενους επιβάτες στο πλοίο Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σήμερα το απόγευμα, οι διασώστες εντόπισαν νεκρό έναν άνδρα, μέσα στην καμπίνα φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η σορός αναγνωρίστηκε και τελικά ανήκει σε έναν από τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου. Σημειώνεται ότι η σορός του άτυχου οδηγού ήταν απανθρακωμένη, καθώς το φορτηγό όπου εντοπίστηκε είχε καεί, λόγω της φωτιάς, που ξέσπασε σε ένα από τα γκαράζ του Euroferry Olympia.

Euroferry Olympia

Σε σχετική ανάρτηση που έκανε νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο twitter ενημερώνει ότι η σορός του άνδρα ανασύρθηκε από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα επόμενα βήματα της επιχείρησης για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο Euroferry Olympia και τον εντοπισμό κι άλλων επιβατών που αγνοούνται.

Αυτή τη στιγμή άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της ΕΜΑΚ έχουν ανέβει στο πλοίο και προχωρούν σε έλεγχο στα ασφαλή σημεία του πλοίου, και συγκεκριμένα εκεί όπου δεν έχουν αναπτυχθεί μεγάλα θερμικά φορτία, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του.  Η επιχείρηση εξελίσσεται ως εξής. Οι 43 πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο έχουν χωριστεί σε ομάδες δέκα ατόμων και ανεβαίνουν εναλλάξ στο πλοίο.

Θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ, ερευνώντας εξονυχιστικά κυρίως τα γκαράζ -2 και -3, εκεί δηλαδή που ξέσπασε η φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ανοίγουν ένα-ένα τα οχήματα που βρίσκονται στα γκαράζ, στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούν να προσεγγίσουν όλα τα φορτηγά καθώς υπάρχουν δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν το έργο τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η επιχείρηση γίνεται πλέον με πολύ αργούς ρυθμούς.

Πρώτον, σε κάποια σημεία η θερμοκρασία παραμένει πολύ υψηλή. Δεύτερον, δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα, λόγω των πυκνών καπνών και της απουσίας φωτισμού.

Πηγή: pierianews.gr