Λύνει τη σιωπή της η Εύα Καϊλή, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά και χρηματισμό από το Κατάρ. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στη φυλακή και την Τετάρτη θα μάθει αν θα προφυλακιστεί ή όχι έως ότου ξεκινήσει η δίκη.

Αν και προς το παρόν οι πληροφορίες που έρχονται για την Καϊλή και την κράτησή της είναι με το σταγονόμετρο από τις βελγικές αρχές, χθες έγινε γνωστό πως η κατηγορούμενη ανέφερε στις βελγικές αρχές ότι είναι απόλυτα ξαφνιασμένη και πως «έπεσε από τα σύννεφα».

Σήμερα, ο δικηγόρος της κ .Δημητρακόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος» και μετέφερε τις πρώτες της δηλώσεις μέσα από τη φυλακή.

Όπως είπε, η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της η κα Μαγδαλένα Καϊλή» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα» αλλά «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Πηγή: pierianews.gr