Ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, καταγγέλλει ότι παρότι δικαιούται να βλέπει την κόρη της, οι Αρχές του Βελγίου το αρνούνται
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΣΟΜΩΚΟΣ Α.Ε/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Διάβημα ακόμη και σε διεθνείς οργανισμούς για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή, θα κάνει όπως ο ίδιος ανέφερε, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, καταγγέλλει το γεγονός ότι παρότι η Εύα Καϊλή δικαιούται να βλέπει την κόρη της, οι Αρχές του Βελγίου το αρνούνται και έτσι την έχει δει μόνο δύο φορές.

«Ενδείξεις ενοχής για την κα Καϊλή δεν υπάρχουν» επέμεινε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος καταστροφής αρχείων που επικαλούνται οι βελγικές αρχές όταν θα είναι φυλακισμένη μέσα στο διαμέρισμά της.

Ακόμα έκανε λόγο για «βάρβαρη επέμβαση στα δικαιώματα του κατηγορουμένου» λέγοντας ότι κάθε τηλεφωνική συζήτηση με την εντολέα του, παρακολουθείται.

Από την άλλη,  ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει δει την κόρη τους μόνο για μια φορά. Πάντως, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, επανέλαβε ότι η Εύα Καϊλή δέχεται πιέσεις για να παραδεχθεί πράγματα που δεν έχει κάνει και επιμένει πως είναι αθώα.

Στο μεταξύ, την Τρίτη αναμένεται να καταθέσει ο Αντόνιο Παντσέρι. Μάλιστα, τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης, επισημαίνουν ότι οι δικές του μαρτυρίες «καίνε» την Εύα Καϊλή. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, ώστε να καταφέρει να μείωση την όποια ποινή ενδεχομένως προβλέπει ο νόμος να του επιβληθεί.

Δεν θα ασκήσει έφεση η Καϊλή για την παράταση προφυλάκισής της

Ενώ η απόφαση των βελγικών Αρχών για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση του Qatar Gate, ήταν να παραμείνει προφυλακισμένη η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική ομάδα της δεν θα υποβάλει έφεση.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διατηρήσει το δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης σε έναν μήνα. Εάν όμως, ασκούσε έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιζόταν ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια «γραμμή» είχαν επιλέξει οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος και μετά την πρώτη απόφαση προφυλάκισής της πριν από τις γιορτές.

Πηγή: pierianews.gr