Το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ, στην Κωνσταντινούπολη. Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο άλμα επί κοντώ, χρυσό στις καρδιές μας για τον Εμμανουήλ Καραλή, στην μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση της καριέρας του.

Ο 23χρονος πρωταθλητής με άλμα στα 5.80, με την πρώτη προσπάθεια μάλιστα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.85 μέτρα, επίδοση που θα του έδινε και το χρυσό το οποίο κατέκτησε ο Νορβηγός Γκούτορμσεν με άλμα επίσης στα 5.80 ενώ στο βάθρο μαζί με τον Καραλή ανέβηκε και ο Πολωνός Λίσεκ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση για τον Έλληνα πρωταθλητή και το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα στην Κωνσταντινούπολη σε λίγες ώρες, έπειτα από το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος.

Ο Καραλής πέρασε εύκολά τα 5.40, με τη δεύτερη το 5.60, με την πρώτη το 5.70 και το το 5.80 ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα 5.85, επίδοση που την έχει πάντως, αφού πριν από λίγες ημέρες έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ στο ΣΕΦ με 5.86.

Δείτε όλο τον αγώνα του Καραλή:

Πηγή: pierianews.gr