Τρία ακόμη μέτρα που  αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Ελευσίνα, σε συζήτηση με πολίτες.

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται, όπως είπε, με την πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.

«Όποιος ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημείωσε πως με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρυνθούν οι πολίτες για να ασφαλίσουν τα σπίτια τους και επίσης θα ενισχυθεί η ιδιωτική ασφάλιση, με σημαντικό κίνητρο για τη φορολογία τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης την παροχή Youth Pass για τους νέους.

«Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Το τρίτο μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δλδ από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδιά σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, Το κόστος του μέτρου εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την οικονομική πολιτική της επόμενης τετραετίας ανέφερρε ότι «όλες οι πολιτικές που συζητάμε για τα επόμενα χρόνια, στηρίζονται πάνω στην οικονομία. Αν με ρωτάτε ποιος είναι ο στόχος που έχω για τη χώρα, είναι να προσεγγίσουμε με μεγάλη ταχύτητα τον μέσο όρο της Ευρώπης παντού. Είτε μιλάμε για επενδύσεις, για κοινωνικό κράτος. Το κλειδί είναι η γρήγορη ανάπτυξη, σε κανόνες δημοσιονομικής σταθερότητας, για να μην ζήσουμε όσα ζήσαμε την περασμένη δεκαετία. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και τον προϊστάμενό τους, τον Θάνο Πετραλιά. Όταν σχεδιάζουμε πολιτικές, πρέπει να υπάρχει μια τελική φωνή που να λέει ότι αυτό μπορεί να γίνει ή δεν μπορεί να γίνει. Αυτή η φωνή ήταν ο Θάνος, όπως και ο κ. Σκυλακάκης και ο κ. Σταϊκούρας. Είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν ξεφύγαμε ποτέ από τους στόχους μας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κανόνας ήταν όχι οριζόντια μέτρα, αλλά στήριξη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλη τη συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πολίτες από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πηγή: pierianews.gr