Φάκελος-βόμβα εστάλη πριν από 10 ημέρες  στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2).

Ο φάκελος-βόμβα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φαίνεται να απεστάλη προ 10ημέρου με παραλήπτρια μια πρόεδρο Εφετών, ενώ ως δήθεν αποστολέας αναφερόταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Έφτασε μαζί με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών, στον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και αφού συμβουλεύτηκε άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν γινόταν έκρηξη, θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την συνδεσμολογία του φακέλου-βόμβα, όπως επίσης την διαδρομή που ακολουθήθηκε μέχρι να φτάσει ο παγιδευμένος φάκελος στα δικαστήρια.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο

Αυστηροποιούνται από αύριο τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από τον εντοπισμό του φακέλου-βόμβα.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που εξουδετέρωσε τη βόμβα και έλεγξε το κτίριο, αποχώρησε ύστερα από περίπου τρεις ώρες.

Ο πρόεδρος των δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Φούντας, δήλωσε πως η σημερινή περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα με υποθέσεις τοποθέτησης βόμβας μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Για μία ακόμη φορά ένας εκρηκτικός μηχανισμός στα δικαστήρια, ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν έσκασε όπως τις προηγούμενες», είπε και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια μεταφοράς του φακέλου, θα μπορούσε να έχει εκραγεί. «Θα μπορούσε φυσικά να έχει γίνει κάποιο ατύχημα, όπως και έχουμε κινδυνεύσει στο παρελθόν», μεταδίδει η ιστοσελίδα thesstoday.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως από αύριο αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας, λέγοντα πως «το κακό με αυτές τις υποθέσεις είναι ότι τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά για λίγες μόνο μέρες».

Πηγή: pierianews.gr