Σοκάρουν κι ανατριχιάζουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του βιασμού 12χρονης από τον πατέρα της, στη Φλώρινα.

Για το θέμα μίλησε η δημοσιογράφος από την περιοχή, Χρυσάνθη Σπανδωνίδου, η οποία τόνισε ότι η ανήλικη μαθήτρια θεωρούσε ως φυσιολογικό να έχει σεξουαλικές επαφές με τον πατέρα της κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν από τον ιατροδικαστή ίχνη αντίστασης.

Η δημοσιογράφος πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως σύμφωνα με τα όσα είπε η 12χρονη, ο βιασμός επαναλαμβανόταν 2 με 3 φορές την εβδομάδα και γινόταν οπουδήποτε μπορούσαν να απομονωθούν πατέρας και κόρη, ακόμη και στον στάβλο, όπου δούλευε ως βοσκός ο 35χρονος άνδρας.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, ο οποίος ανέφερε πως κλειδί για την αποκάλυψη της υπόθεσης ήταν η επαφή που είχε το κορίτσι με την ψυχολόγο του Γυμνασίου, στο οποίο άρχισε να φοιτά φέτος, καθώς είναι μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου.

Όπως σημείωσε, «επισκέφθηκε κάποια στιγμή την ψυχολόγο που πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στη σχολική μονάδα. Οι συνάδελφοι είδαν ότι είναι μαζεμένο, προβληματισμένο και φοβισμένο το παιδί. Μίλησα εγώ μαζί του και μετά ζήτησα την βοήθεια των αρμοδίων και έτσι αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι».

«Το παιδί ήρθε σε εμάς φέτος, είναι παιδί πρώτης Γυμνασίου, δεν ξέρω τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να πούμε μπράβο σε αυτό το παιδί που είχε το θάρρος να πει αυτά που είπε, εκμυστηρεύθηκε και «ανοίχτηκε» μετά από παρακολούθηση κάποιων ημερών, ώστε να πει κάποια πράγματα», επεσήμανε η εκπαιδευτικός.

Ο πατέρας της ανήλικης βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Φλώρινας, καθώς μόλις δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση φέρεται πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ανήλικη, η οποία παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, απομακρύνθηκε από το οικογενειακό περιβάλλον και φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας.

Πηγή: pierianews.gr