Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ήρθε μέσω του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου.

“Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει”, τόνισε ο κ. Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο”, πρόσθεσε.

“Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της. Αυτό είναι σαφές. Όπως είναι σαφές ότι ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από τα αποτελέσματα της διαχείρισης που υπήρξε. Και η προσπάθειά μας είναι να βελτιωνόμαστε και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο θωράκισης που θα είναι αντίστοιχο και των δικών μας απαιτήσεων, αλλά και των αναγκών αντιμετώπισης μεγάλων και δύσκολων καιρικών φαινομένων”, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής.

Πηγή: pierianews.gr