Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού τα μέλη της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, υποδέχτηκαν το νέο υπερελαφρό αεροσκάφος τύπου STING, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα των πτητικών μέσων που διαθέτει στη δύναμή του ο φορέας που αποσκοπεί στην διάδοση της αεροπορικής ιδέας, του αεραθλητισμού και κατ’ επέκταση της διάθεσης για κοινωνική προσφορά.

Η συγκίνηση περίσσευε, όταν την ώρα 8:40 το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022, ο πιλότος του νέου αεροσκάφους, Χρήστος Αναστασιάδης, μέσω του ασυρμάτου ζήτησε τις οδηγίες προσγείωσης στο αεροδρόμιο της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Μέσα σε ένα τρίλεπτο το υπερελαφρό αεροσκάφος «πάτησε» τη γη της Πιερίας και συγκεκριμένα τον αεροδιάδρομο που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου στην ευρύτερη περιοχή της Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Και ως είθισται μια τέτοια υποδοχή συνοδεύτηκε με το εθιμικό «λούσιμο» του πιλότου και του πτητικού μέσου με πολύ σαμπάνια. Έτσι για το καλό.

Το νέο αεροσκάφος που προστέθηκε πλέον στο ιπτάμενο δυναμικό της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και το οποίο μαζί με τα, Αλεξίπτωτα Πλαγιάς, Αερομοντέλα, drowns κλπ διατίθενται για τη διάδοση του αεραθλητικού πνεύματος στον τόπο μας.

Αλλά και επιπρόσθετα στην υπόθεση κοινωνική προσφορά. Τα μέλη της βρίσκονται στη διάθεση των φορέων της πολιτείας συμβάλλοντας στη διάσωση του δασικού πλούτου με ιπτάμενες περιπολίες στους ορεινούς όγκους της Πιερίας, εντοπίζοντας εστίες πυρκαγιάς, αλλά και στην ανεύρεση αγνοουμένων σε βουνό και θάλασσα ώστε να κινηθούν ανάλογα τα διασωστικά μέσα.

Στην υποδοχή του νέου υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου STING, που αποτελούσε διακαή πόθο της οικογένειας της Αερολέσχης, παρέστησαν τα διοικητικά μέλη, αεραθλητές, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, συγκροτούν: Ιωάννης Χαρίσης-πρόεδρος, Αστέριος Χαρίσης-αντιπρόεδρος, Γεώργιος Τσιώλης-γενικός γραμματέας, Νικόλαος Μαρινόπουλος-ταμίας, Θεόδωρος Γρηγορόπουλος-έφορος λέσχης και επικοινωνίας, Σωτήριος Τσακαλίδης-έφορος αεροδρομίου, Νικόλαος Βλάχος-έφορος περιουσίας.

Πηγή: pierianews.gr