Πιστοί και ιερείς στην Ημαθία εμφανίζονται συγκινημένοι. Η φωτογραφία με την πετσέτα κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συζητήσεις. Κάποιοι στην περιοχή μιλούν για θαύμα. Βλέπουν την μορφή του Ιωάννη Προδρόμου και σπεύδουν να την δουν από κοντά. Άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Ο ιερέας υποστηρίζει πως η πετσέτα ήταν καθαρή όταν την έπιασε στα χέρια του και μόλις σκούπισε τον αγιασμό από τα πρόσωπα και τα χέρια πιστών, είδε την εικόνα που είχε σχηματιστεί.

Όλα έγιναν σε Ιερό Ναό του Μακροχωρίου στην Ημαθία με πιστούς και ιερείς να εμφανίζονται συγκινημένοι. Πιο συγκεκριμένα, την Μεγάλη Εβδομάδα, στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο ευχέλαιο, ο παππάς έπλυνε τα χέρια των πιστών, σκούπισε τα πρόσωπα και τα χέρια τους από τον αγιασμό.

Όταν στέγνωσε η πετσέτα εμφανίστηκε αυτή η μορφή της φωτογραφίας, η οποία όπως τονίζουν πιστοί και ιερείς απεικονίζει τον Ιωάννη Βαπτιστή. Ο Τίμιος Πρόδρομος που με τη διδασκαλία Του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού.

Η διδασκαλία του υπήρξε δηκτική, ζητώντας από κάθε άνθρωπο να σταματήσει την ανηθικότητά του, βαπτίζοντας όσους έπαιρναν μια τέτοια απόφαση. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, αποδοκίμασε ανοικτά τη σχέση του τότε τετράρχη της Γαλιλαίας Ηρώδη Αντίπα με την Ηρωδιάδα, την γυναίκα του αδελφού του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση και στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη.

Από ορισμένους το συγκεκριμένο γεγονός στην Ημαθία αντιμετωπίστηκε ως θαύμα. Μάλιστα, η εν λόγω εικόνα, έχει δημοσιευτεί στα social media, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να γίνει viral σε όλη την Ελλάδα.

Ως βιβλικό πρόσωπο, ο Τίμιος Πρόδρομος θεωρείται ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Στην Παλαιά θεωρείται ως «Προφήτης» και αγγελιοφόρος του Θεού και στην Καινή ως “Πρόδρομος”. Ο Ιωάννης αναφέρεται και από τους τέσσερεις Ευαγγελιστές.

Πηγή: pierianews.gr