Σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Σουμάτρα στην Ινδονησία και ήταν ο τρίτος στην περιοχή από νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την υπηρεσία γεωφυσικής της χώρας.

Η υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG) κατέγραψε τον σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά των νησιών Μενταουάι, τα οποία επίσης βρίσκονται ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα, λίγο πριν από τις 10:30 τοπική ώρα και σημείωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την πρόκληση τσουνάμι.

Τρεις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή από τις πρώτες ώρες της σημερινής ημέρας, με την πρώτη μεγέθους 5,2 βαθμών να καταγράφεται πριν από την αυγή και να ακολουθείται λιγότερο από μια ώρα μετά από μια δεύτερη 5,4 βαθμών.

Η τρίτη σεισμική δόνηση των 6,1 βαθμών έγινε αισθητή για κάποια δευτερόλεπτα από τους κατοίκους των νησιών Μενταουάι, στην επαρχιακή πρωτεύουσα Παντάνγκ και στην γύρω ορεινή περιοχή Μπουκιτίνγκι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, αλλά έχουν προκληθεί ελαφρές ζημιές σε κτίρια στο νησί Σιμπερούτ.

Αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στα νησιά Μενταουάι δήλωσε παράλληλα στο Reuters ότι οι κάτοικοι κάποιων χωριών μεταφερθήκανε σε μεγαλύτερο υψόμετρο και ότι ένας ναός, ένα σχολείο και μια υγειονομική εγκατάσταση υπέστησαν ελαφρές ζημιές.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών συνέστησε στον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς.

Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και πολλοί άλλοι είχαν τραυματιστεί από σεισμό 7,6 βαθμών που είχε συγκλονίσει το 2009 την Παντάνγκ, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Η Ινδονησία βρίσκεται στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: pierianews.gr