Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας ολόκληρη την Ήπειρο, με τους σφοδρούς ανέμους να ξηλώνουν στέγες σπιτιών ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Αρκετές παρεμβάσεις χρειάστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπιστούν έκτακτα προβλήματα. Πτηνοτροφική επιχείρηση στην περιοχή μεταξύ Κουτσελιού και Χαροκοπίου κινδύνευσε όταν τα νερά που κατέβαιναν μετατράπηκαν σε ορμητικό ποτάμι, σύμφωνα με το epiruspost.gr. Χρειάστηκε να παρέμβουν μηχανήματα ώστε να περισωθεί η μονάδα.

Από νωρίς το πρωί 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν σε Τζουμέρκα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Λάκκα Σουλίου ενώ πλήρης καταγραφή της κατάστασης αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας.

Παράλληλα, αρκετές είναι οι ζημιές που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε με ένταση χωριά των Τζουμέρκων, ειδικά τους Μελισσουργούς και τα Θεοδώριανα. Οι κάτοικοι μιλούν για ανεμοστρόβιλο που χτύπησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, παρασύροντας δέντρα και προκαλώντας προβλήματα στα δίκτυα. Πλήρης κι αναλυτική εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες καθώς αυτοψία στα δύο χωριά όπως και σε άλλους οικισμούς των Κεντρικών Τζουμέρκων πραγματοποιούν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ενώ κινητοποιούνται και συνεργεία του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές. Με το νέο κύμα κακοκαιρίας να είναι σε εξέλιξη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα και συμβουλεύουν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και αν δεν είναι απαραίτητο να μην μετακινούνται. Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, στο 109 χλμ. λίγο πριν από τη σήραγγα Ανηλίου, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πηγή: epiruspost.gr, epirus-tv-news.gr

Πηγή: pierianews.gr