Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου τις 6:00 σε κτήριο απέναντι από τoυς στύλους του Ολυμπίου Διός η οποία έγινε αντιληπτή σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας. Από την έκρηξη ένας 78χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και ενδεχομένως να μεταφερθεί στο Γεννηματά όπου υπάρχει ειδικό τμήμα εγκαυμάτων.

Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ. Άλλα δύο άτομα ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις. Έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία κτήρια. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Ένας σοβαρά τραυματίας και 2 ελαφρά - "Βομβαρδισμένο τοπίο" το σημείο

Οι εικόνες δείχνουν ότι αρχικώς εκδηλώθηκε φωτιά σε κτίριο στην οδό Συγγρού 3 απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για πενταώροφο κτίριο που στεγάζει εταιρεία βιολογικών προϊόντων. Στο κτίριο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπήρχε κανείς.

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ή ατύχημα. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτήρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5, όπου βρίσκονται διαμερίσματα. Απέναντι είναι η οδός Αθανασίου Διάκου.

Η Συγγρού έχει αποκλειστεί και επιτόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και έξι οχήματα, και υπάρχουν και ασθενοφόρα.

Από το ωστικό κύμα έχουν σπάσει όλα τα τζάμια σε προσόψεις καταστημάτων και σε κτήρια σε εμβέλεια 50-60 μέτρων. Έχουν εκτοξευθεί αντικείμενα, όπως κλιματιστικά σε απόσταση πολλών μέτρων, ακόμα και ένα κομπρεσέρ, πάνω σε ΙΧ, στο καθοδικό ρεύμα και σε παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή μυρίζει έντονα αέριο και υπάρχει ανησυχία και για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

έκρηξη Συγγρού Ιαν 2022

Μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι έγινε αισθητή μέχρι το Καλαμάκι, στα νότια προάστια.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής όλοι νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. “Όταν είδαμε το έκτακτο καταλάβαμε τι έγινε. Έσπασαν τα τζάμια εκεί που μένω, στον 6ο όροφο, κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, σε απόσταση 150-200 μέτρα μακριά”, είπε.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Πηγή: pierianews.gr