Τριήμερο lockdown αποφασίστηκε στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Κουίνσλαντ, το Μπρίσμπεϊν, από χθες το βράδυ, μετά τη μετάδοση της νέας βρετανικής μορφής Covid-19, σε καθαρίστρια που δούλευε σε ξενοδοχείο καραντίνας. Με την ανακοίνωση του lockdown οι κάτοικοι ξεχύθηκαν σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα, δημιουργώντας σκηνές πανικού.

Η απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας ελήφθη ώρες πριν από την πραγματοποίηση μιας ειδικής σύσκεψης της εθνικής κυβέρνησης της Αυστραλίας για τη συζήτηση μιας πρότασης της ειδικής ιατρικής επιτροπής στη χώρα αναφορικά με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας και πρόληψης για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Μπρίσμπεϊν πρέπει να φορούν μάσκες και να βγαίνουν από τα σπίτια τους για έναν από τους ακόλουθους τέσσερις λόγους: ψώνια ειδών διατροφής, εργασία, άθληση και ιατρικές επισκέψεις.

Επίσης, υποχρεωτικά γίνονται τα τεστ Covid πριν πετάξουν ταξιδιώτες στην Αυστραλία, ενώ μειώνεται στο μισό ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να επιστρέψουν στην Αυστραλία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Υποχρεωτικές γίνονται από σήμερα και οι μάσκες σε όλες τις πτήσεις (εσωτερικού και εξωτερικού).

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα θα αρχίσει η διανομή των εμβολίων στην Αυστραλία, από τα μέσα Φεβρουαρίου αντί τέλη Μαρτίου. Στόχος να γίνονται 80.000 δωρεάν εμβολιασμοί την εβδομάδα.

ert.gr

Πηγή: pierianews.gr