Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα στην επικράτεια, ο Υπουργός τόνισε ότι στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσονται από αύριο το πρωί η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου και ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμοτείχου και δήμος Πύδνας – Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών καθώς και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Από το “βαθύ κόκκινο” στο “κόκκινο” κατεβαίνουν από τη Δευτέρα η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, καθώς και η Λέρος, οι δήμοι Καρύστου και Κύμης Αλιβερίου, η Σκύρος, ο δήμος Λοκρών, οι δήμου Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη, από την Δευτέρα 19 Απριλίου, μόνο με τη μέθοδο του click away, καθώς και την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή της Κοζάνης, όπου καταγράφεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων, επιτρέπει το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι έγινε δεκτό από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το αίτημα του υπουργείου Μεταφορών για την επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης, που θα γίνει όμως υπό όρους και με πλήρη τήρηση των κανόνων προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις στις σχολές θα διενεργούνται διαδικτυακά, ενώ θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές

Επίσης, για τα μαθήματα οδήγησης απαραίτητη είναι η διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ οι εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης, οι εξετάσεις θα γίνονται με ραντεβού ανά μία ώρα, με τήρηση των κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Πηγή: pierianews.gr