Συνελήφθη και προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή, η οποία είναι μια εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση του Qatar Gate.

Οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή (11/12) ότι τέσσερα από τα συνολικά έξι πρόσωπα που είχαν προσαχθεί συνελήφθησαν ενώ δύο ακόμη αφέθηκαν ελεύθερα.

Ωστόσο, επίσημα, η βελγική εισαγγελία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων.

Η βελγική εφημερίδα L’ Echo μεταδίδει ότι η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Η ευρωβουλευτής βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Συνολικά έξι άτομα προσήχθησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Στο «κάδρο» των ερευνών και Βέλγος ευρωβουλευτής

Την ώρα που οι βελγικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους μεθοδικά, όντας ιδιαίτερα φειδωλοί στις ανακοινώσεις τους, οι βελγικές εφημερίδες Le Soir και Κnack, βάζουν στο κάδρο των ερευνών και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως αναφέρουν τα δύο ΜΜΕ, τα οποία ήταν και τα πρώτα που προχώρησαν σε αποκαλύψεις για το Qatar Gate, οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του το Σάββατο.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του και ο ευρωβουλευτής δεν προσήχθη από τις Αρχές –τουλάχιστον όχι προσώρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την οικία του ευρωβουλευτή.

Η εισαγγελία, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έρευνά της αυτή.

Την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό ότι το γραφείο συνεργάτη του ευρωβουλευτή Ταραμπέλα στο Ευρωκοινοβούλιο είχε σφραγιστεί.

Η βελγική εφημερίδα σημειώνει με νόημα ότι ο Ταραμπέλα ήταν αρχικώς έξαλλος για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς «μαλάκωσε αισθητά» ενώ αύξησε τις παρεμβάσεις του υπέρ της χώρας.

Πηγή: pierianews.gr