Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Τις ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα θα κάνει το πιθανότερο στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός

Αρχικά είχε “κλειδώσει” το κλείσιμο των δημοτικών μόνο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μπει “λουκέτο” στα σχολεία όλης της χώρας. Επιστήμονες που μετέχουν στην επιτροπή εκφράζουν την άποψη ότι με αφορμή τις μετακινήσεις των μαθητών των δημοτικών, υπάρχουν γενικότερες μετακινήσεις πληθυσμού. Δηλαδή, με αφορμή τη συνοδεία των παιδιών από/προς το σχολείο, οι γονείς έχουν και άλλες επαφές.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκονται και νέα περιοριστικά μέτρα με στόχο την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα, καθώς η επιδημία σε πολλές περιοχές συνεχίζει απτόητη και εμφανίζει εκθετικούς ρυθμούς αύξησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου που μετέδωσε στην εκπομπή του στον Realfm 97.8, είναι πολύ πιθανόν, ακόμη και εντός της ημέρας, να υπάρξουν αποφάσεις για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, καθώς η διάδοση του ιού είναι πλέον επιθετική. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να τιθασευτεί η κατάσταση με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή και οδεύουμε ολοταχώς προς γενικευμένο lockdown. Η παράταση της καραντίνας θεωρείται σχεδόν βέβαιη, και δεν μιλάμε για επέκταση του απαγορευτικού για 1 ή 2 εβδομάδες όπως αρχικά εκτιμούσαν οι περισσότεροι, αλλά για lockdown που είναι πιθανόν να φτάσει σε διάρκεια συνολικά τους δύο μήνες, αφού μέχρι στιγμής αντί να καταγράφεται αποκλιμάκωση, οι αριθμοί έχουν εκτοξευθεί.

Πηγή: pierianews.gr