Συνεδριάζουν αύριο, Τετάρτη οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί και αν χρειάζονται κάποιες πιθανές αλλαγές στο μείγμα των μέτρων που εφαρμόζονται για την αναχαίτιση του τρίτου κύματος του κοροναϊού δεδομένης και της κόπωσης των πολιτών από τις συνεχείς περιοριστικές παρεμβάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει κάποια εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για έναν γενικό χρονικό ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπόψη και τους επιδημιολογικούς παράγοντες και εφόσον επιτρέπεται κάτι τέτοιο βάσει της εικόνας που έχει διαμορφωθεί έως τώρα. Ζητούμενο αποτελεί το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, αλλά χωρίς να υπάρχει το ρίσκο για νέες πιέσεις στο ΕΣΥ.

Στις 22 Μαρτίου εκτιμάται ότι ίσως θα μπορούσαν να ανοίξουν σε πρώτη φάση τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής περιποίησης μανικιούρ – πεντικιούρ, πάντα με την τήρηση του ορίου των δύο χιλιομέτρων και με ραντεβού ενώ στις 29 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο, με αυστηρούς κανόνες και μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανώς η επαναλειτουργία να γίνει με τη μέθοδο του click away ή με click in shop. Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να δοθεί παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες.

enikos.gr

Πηγή: pierianews.gr