Δεν χωρά ανθρώπου νους την κτηνωδία που διέπραξαν στη Μοζαμβίκη τζιχαντιστές που συνδέονται με τον ISIS.

Οι φανατικοί ισλαμιστές μετέτρεψαν ένα γήπεδο σε φρικτό τόπο εκτέλεσης, όπου αποκεφάλισαν πάνω από πενήντα άνδρες και παιδιά και στη συνέχεια διαμέλισαν τις σορούς τους, ενώ απήγαγαν και πολλές γυναίκες στη χώρα της νοτιοανατολικής Αφρικής. Μεταξύ των θυμάτων του χωριού Μουατίντε της Μοζαμβίκης ήταν και 15 αγόρια, που μετείχαν σε τελετή ενηλικίωσης όταν χτύπησαν οι τζιχαντιστές το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι Αρχές «πληροφορήθηκα για το μακελειό από αναφορές ανθρώπων που βρήκαν σορούς μέσα στο δάσος. Σε μια περιοχή περίπου 500 τ.μ. ήταν διάσπαρτα είκοσι πτώματα», πρόσθεσε.

Οι τζιχαντιστές έκαναν έφοδο σε αρκετά χωριά της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες επαρχίας Κάμπο Ντελγκάδο της Μοζαβίκης και τα λεηλάτησαν, προτού κάψουν τα σπίτια, απαγάγουν γυναίκες, σκοτώσουν όποιον πρόβαλε αντίσταση και εξαφανιστούν μέσα στη γύρω δασώδη περιοχή.

Είναι το τελευταίο μακελειό σε ένα κύμα ισλαμικής τρομοκρατίας που επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μετά από μια ανάλογη επίθεση τον περασμένο Απρίλιο, όταν ισλαμιστές έσφαξαν κι αποκεφάλισαν 50 νεαρούς, επειδή δεν ήθελαν να ενταχθούν στην οργάνωσή τους για τη δημιουργία «χαλιφάτου». Άλλα εννέα άτομα έπεσαν θύματα των εξτρεμιστών στο Κάμπο Ντελγκάδο προ ημερών.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μοζαμβίκη από το 2017 που οι αντάρτες ξεκίνησαν τη δράση τους, κάπου 400.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαφύγουν σε γειτονικές επαρχίες. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές, ωστόσο οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις για διάφορα εγκλήματα από βασανιστήρια κρατουμένων μέχρι εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Κι όλα αυτά ενώ εντείνεται η ανησυχία για την αναβίωση τους τελευταίους μήνες της ισλαμιστικής βίας με επιθέσεις στην Ευρώπη και την Αφρική.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: pierianews.gr