Από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν είχε κατακτήσει το τουρνουά της Ρώμης, είχε να κερδίσει τίτλο σε 1000άρι η Simona Halep, η οποία επικράτησε στον τελικό του National Bank Open στο Τορόντο, της Beatriz Haddad Maia με 6-3, 2-6, 6-3.

Ήταν ένας καλός τελικός, με τη Halep να επιστρέφει από το 0-3 στο 1ο σετ και να κερδίζει 6 games στη σειρά, για να το κατακτήσει. Και στο 2ο σετ ξεκίνησε δυνατότερα η Βραζιλιάνα, η οποία αυτή τη φορά έκανε διπλό break και προηγήθηκε με 4-0. Παρά την προσωρινή αντίδραση της Halep, η Haddad Maia δεν έχασε τον έλεγχο και έκλεισε το σετ στα 8 games.

Στο αποφασιστικό σετ η Ρουμάνα έσωσε 2 break points για να κρατήσει το σερβίς της στο εναρκτήριο game, ενώ στη συνέχεια έκανε και το break, για το 2-0. Η Haddad Maia απάντησε στο break της Ρουμάνας και μείωσε σε 2-1, αλλά η Halep ανέλαβε ξανά τα ηνία και με νέο break έφτασε στο 4-1. Δεν υπήρξε άλλο break για καμία από τις δυο στο υπόλοιπο του αγώνα, με τη Halep να μένει σταθερή στο σερβίς της και να κάνει το 6-3, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 16 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος της Halep στον Καναδά, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια το 2016 και το 2018. Συνολικά ήταν ο 9ος τίτλος της σε 1000άρι και ο 24ος τίτλος στην καριέρα της (24-18 σε τελικούς).

Η Halep θα κερδίσει 9 θέσεις μετά από τη μεγάλη της επιστροφή σε μεγάλους τίτλους και θα επιστρέψει και στο Top 10, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.6 του κόσμου.

Η Haddad Maia, που είχε μια καταπληκτική εβδομάδα που πρόσθεσε στην ήδη καταπληκτική της σεζόν, θα κερδίσει 8 θέσεις μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό – που ήταν ο σημαντικότερος στην καριέρα της – και θα ανεβεί στο Νο.16 του κόσμου.

Πηγή: pierianews.gr