Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας την άποψη των πολιτών για την πολιτική σκηνή αλλά και το ζήτημα της ακρίβειας.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του OPEN και παρουσιάστηκε στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού την Δευτέρα 21/02.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη από 10 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,8%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,1%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

δημοσκόπηση 1

δημοσκόπηση 2

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο κ. Τσίπρας 23%, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά “κανένας από τους δύο”.

δημοσκόπηση 3

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι μετακινήσεις προς το ΚΙΝΑΛ:

δημοσκόπηση 4

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την άποψη των πολιτών για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοηθούν τα νοικοκυριά, το 49% των ερωτηθέντων απαντά “καθόλου”, το 27% “λίγο” και μόνο το 4% λέει “πολύ”.

δημοσκόπηση 5

“Καθόλου” (56%) ή “λίγο” (25%) ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες από τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

δημοσκόπηση 6

δημοσκόπηση 7

Πηγή: pierianews.gr