Νέο γύρο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ομολογία του Νόβακ Τζόκοβιτς, ότι έσπασε την καραντίνα για να δώσει… συνέντευξη στην πατρίδα του.

Ο Σέρβος παραδέχτηκε ότι παραχώρησε συνέντευξη και έκανε φωτογράφιση, ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κοροναϊό, λέγοντας ότι δεν ήθελε να απογοητεύσει τον εν λόγω δημοσιογράφο.

Ο σταρ του τένις είπε ότι στις 18 Δεκεμβρίου, προχώρησε σε μια φωτογράφιση και συνέντευξη σε γαλλική εφημερίδα, αλλά ακύρωσε όλες τις άλλες δεσμεύσεις του.

«Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να πραγματοποιήσω τη συνέντευξη της L’Equipe, καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να αποστασιοποιηθώ κοινωνικά και να φορέσω μάσκα εκτός από τη στιγμή που τραβούσαν τη φωτογραφία μου», είπε ο Τζόκοβιτς.

«Ενώ πήγα σπίτι μετά τη συνέντευξη για να απομονωθώ για την απαιτούμενη περίοδο, μετά από προβληματισμό κατέληξα ότι αυτό ήταν ένα λάθος στην κρίση και αποδέχομαι ότι έπρεπε να είχα προγραμματίσει σε άλλη ημερομηνία αυτή τη δέσμευση» τονίζει.

Η είδηση βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ, ενώ αναμένεται και κάποιο σχόλιο από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του έδωσαν νέα στοιχεία στην κυβέρνηση της Αυστραλίας, με τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να απελαθεί. Σύμφωνα με το “The Age”, αυτό μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έγραψε μια ανακοίνωση που μοιράστηκε μέσω Instagram, εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σ’ αυτό το θέμα, αφού μόλις ενημερώθηκε για το θετικό τεστ έμεινε απομονωμένος και φρόντισε για την προστασία των συνανθρώπων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Djokovic:

“Θέλω να αναφερθώ στην διαρκή παραπληροφόρηση για τις δραστηριότητές μου και την παρουσία με σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο, πριν το θετικό PCR τεστ για την Covid-19. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία, και να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένειά μου. Θέλω να τονίσω πως προσπάθησα πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτελέσματά μου.

Έδωσα το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 16 Δεκεμβρίου ήταν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση.

Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, έχει αναφερθεί από την μεριά μου και της ομάδας μου, όπως είπα και τους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου, και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία. Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτόρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο.”

Πρωθυπουργός Σερβίας: Παραβίασε όλους τους νόμους

“Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ήταν θετικός στον κοροναϊό, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους νόμους. Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες” ανέφερε χθες η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, μιλώντας στο Reuters.

Πηγή: pierianews.gr