Έκρηξη σημειώθηκε σε διαγνωστικό κέντρο κοροναϊού, όπου γίνονται τεστ, στην πόλη Bovenkarspel στα βόρεια της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί και φαίνεται πως το διαγνωστικό κέντρο ήταν ο στόχος, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα. Ένας φρουρός ασφαλείας ήταν σε υπηρεσία τη στιγμή της έκρηξης. Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε ότι εξερράγη ένας μεταλλικός σωλήνας αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Η περιοχή αποκλείστηκε με τους πυροτεχνουργούς και τους αρμοδίους να ελέγχουν το σημείο ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλές.

Ο αριθμός των θετικών τεστ για τον κοροναϊό στην πόλη αυξάνονται ραγδαία τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα στην κοντινή πόλη Hoorn που τώρα είναι τέταρτη στη λίστα πόλεων και κωμοπόλεων με τις περισσότερες μολύνσεις αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διαγνωστικό κέντρο για τεστ κοροναϊού έγινε στόχος επίθεσης. Ήταν πριν από τα Χριστούγεννα που άγνωστοι βανδάλισαν ένα κέντρο για τεστ βάζοντας φωτιά, στο Urk. Επίσης άγνωστοι έχουν σπάσει παράθυρα σε κέντρα στο Άμστερνταμ και στο Urmond στο Λίμπεργκ τον Δεκέμβριο.

Πηγή: pierianews.gr