Έτοιμη να λύσει το ζήτημα των εγκλωβισμένων αμάχων με τη διεξαγωγή ενός «ειδικού γύρου» διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στην πολιορκημένη πόλη, δηλώνει η Ουκρανία μέσω αξιωματούχων της.

Ο διαπραγματευτής της Ουκρανίας και βοηθός του προέδρου Μικαϊλο Ποντόλιακ έγραψε μεταξύ άλλων την Τετάρτη στο Twitter: «Ναι. Χωρίς όρους. Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε έναν «ειδικό γύρο διαπραγματεύσεων» στη Μαριούπολη. Ενας με έναν. Δύο με δύο. Για να σώσουμε τα παιδιά μας, τον Αζόφ, τους στρατιωτικούς, τους πολίτες, τους ζωντανούς και τους τραυματίες».

Τουλάχιστον μια συμβολική νίκη επί της Ουκρανίας έως την 9η Μαΐου, ημέρα της επετείου της νίκης της Ρωσίας επί των Ναζί, επιδιώκει ο νέος ανώτατος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, γνωστός ως «ο σφαγέας της Συρίας», αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider επικαλούμενος εμπιστευτικό έγγραφο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι ο Ντβορνίκοφ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλο και περισσότερο δυσανάλογη βία προκειμένου να καταγάγει έστω συμβολικής σημασίας νίκη επί του ουκρανικού εδάφους έως την φετινή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί, την 9η Μαΐου.

Επέτειος – ορόσημο

Προστίθεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει την επέτειο ως ορόσημο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα ο στρατός να υφίσταται μεγάλη πολιτική πίεση.

Στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΝΑΤΟ, που φέρει ημερομηνία 14η Απριλίου, διατυπώνεται η προειδοποίηση για χρήση ακόμη μεγαλύτερης βίας προκειμένου να επιτευχθούν οι επιχειρησιακοί στόχοι.

Πηγή: pierianews.gr